Härligt!

Hade handledarmöte igår och det kändes väldigt bra. Fick ut mycket av det - lugn, deadline (vilket jag tror blir mycket bättre då jag får lite press), tips och nya krafter inför det som komma ska! :)

Har pratat med fotoläraren också, fixat så att jag får låna skolans teleobjektiv och ett stativ, ska nämligen åka och fota tigrarna på Borås Djurpark under sportlovet som är om en vecka! Själv har jag bara en Nikon D60 med tillhörande objektiv så det var väldigt bra att jag det fanns ledigt för mig! *pustar ut*

Skickade ett mail igår till en kvinna som jag fick kontakt med när jag mailade Borås Djurpark, väldigt trevlig och hjälpsam! Har fått hennes nummer, så när jag får reda på när hon har tid att prata med mig ska jag slå henne en pling och ställa lite frågor som jag håller på att jobba med nu. Både angående tigrarna och vad jag har för fotomöjligheter när jag väl är på plats - så jag kan förbereda mig bra.

Sist jag skrev här funderade jag över om jag verkligen skulle hinna göra hemsida och broschyr, men nu har tankarna vänt! Min plan från början var att göra det så då ska det minsann bli så, det kommer blir mycket jobb - men då får jag också lära mig mycket på vägen!

Igår, enda in på natten, satt jag i photoshop och designade olika förslag på hur min hemsida ska se ut, vilket är väldigt svårt då man inte vet riktigt hur man vill att den ska se ut. Jag har liksom ingen specifik bild i huvudet på hur jag vill att den ska vara. Men färgerna som jag har här på bloggen, olika nyanser i grönt gillar jag. Det är naturliga och fina färger, vilket gör sig fint sen med bilderna på tigrarna.

Jag satt också och funderade länge på vad hemsidan skulle heta, och kom tillslut fram till " Save the Tigers".  Det är ju det jag jobbar för att vi ska göra. Så jag kollade om den domänen var ledig och det var den! :) En annan sak som är väldigt bra är att jag får göra hemsidan helt gratis! Det är en .tk sida och det är kostnadsfritt, bara man har en egen serverplats, vilket är fixat!

Efter det satte jag mig ner och försökte komma på en fin och bra logga som jag kan änvända, både på broschyren, hemsidan och mina bilder. Jag fick direkt upp tassavtryck och även siluetter från tigrar i huvudet, men kom sedan fram till att det blir nog bäst med tassavtryck. Enkelt, både att se på och att måla. Så jag började med att skissa lite i mitt block och målade sen upp den bästa i photoshop.

                              

       Första utkastet i Photoshop



Sedan kände jag att det skulle vara fräckt om man bara kan änvända sig av tassen i vissa samanhang, men kom på att det inte går om den är svart, man måste ju förstå att det är tigrar man pratar om, vilket är svårt om man bara har kvar  
" Save" som står i tassen, då inte "theTigers" står med. 

Så jag fick sätta mig ner igen och fundera på hur man skulle kunna få fram att det är tigrar man pratar om, endast genom att ha en tass och ordet " Save". Ganska snabbt ploppade det upp - ränder!

Så jag satte mig ner igen och började måla och testa mig fram. Jag googlade runt och studerade noga tigrarnas färger, ränder och mönster.Tillslut fick jag fram ett resultat som jag kände att jag var nöjd med. Det blev fint, både med hela texten och med bara ordet "Save".

              

        Andra utkastet i Photoshop                                                                   Bara tassen




Jag har mycket tanke bakom hela loggan, det finns inte två tigrar i hela världen som har exakt samma ränder, alla är unika, så de är olika mycket ränder och färger på varenda bit av tassavtrycket. Även färgvalet på texten är noga genomtänkt, om man bortser från de vita tigrarna, så är de andra varianterna alltid svartvit randiga under magen, runt ögonen och på bringan.  (Bilden nedan visar bra hur jag menar)



Så därför har jag valt dessa färgerna på texten. Det vita fick stå i tassen då det var lättare att läsa och det svarta fick stå utanför. Provade först att ha svartvit randig text men det blev för mycket ränder, var jobbigt att läsa och blev inte snyggt.


Sedan har jag då också alla utkast på idéer till hemsidan som jag fastnade med hela kvällen igår och även en del idag. Kommer antagligen dyka upp fler förslag senare då det ploppar upp nya idéer hela tiden. Men måste bestämma mig ganska snart, kommer ta tid att göra hemsidan, så jag kan inte vela runt förlänge och göra 100 olika förslag innan. Jag tror säkert att något av dessa jag har gjort skulle funka, kanske finputsa lite bara..




 
                                              Förslag 1



                      
                                               Förslag 2



                                                   Förslag 3



                                                 Förslag 4



                                                 Förslag 5



Som man kan se så är det sista förslaget en liten blandning av de två förslagen innan. Jag vill att det ska se naturligt ut, grönt - bakgrundsfärgen, trä - menyn, gammalt papper - information, polaroidbild - bilder på tigrar som jag fotat, de ska vara ett litet bildspel med 3-5 olika bilder i polaroidbilden är min tanke.

Men som sagt, jag kanske får en ännu bättre idé senare. Men just nu känns det som att den är bäst av de fem.

Har skrivit en liten lista på saker som jag ska göra nu fram tills nästa handledarmöte som blir efter sportlovet :

  • Ringa tigerskötare på Borås Djurpark - förbereda frågor
  •  Skriva mer på metod i rapporten
  • Skissa och göra hemsida
  • Låna stativ och objektiv från skolan
  • Åka till Borås Djurpark och fotografera tigrarna
  • Fundera över utseende på broschyr

Jag kommer självklart inte vara klar med allt, planering för de kommande veckorna är följande :

VECKA 6  - Ringa tigerskötaren,
                  - Låna med mig teleobjektivet och stativ från skolan och
                  - Skriva mer på rapporten.
                  - Fortsätta att klura på designen till min hemsida och även på broschyren.
                  - Kolla om det finns möjlighet att fota hos någon mer djurpark under lovet
                  - Blogga

VECKA 7 - Åka till Borås Djurpark och fotografera
                 - Redigera bilderna
                 - Börja på att göra hemsidan och även kanske broschyr
                 - Skriva mer på rapporten
                 - Blogga



Långt och välfyllt inlägg idag!

Säg gärna vad du tycker om designen på hemsidorna och om du har några spontana idéer eller något annat!

Ha det fint!

// Mickan


STOP

Nu har det varit helt stop i mitt projektarbete ett tag. Kom aldrig iväg och fotade under lovet då jag var sjuk den dagen det var gratis inträde på Kolmården vilket gjorde mig väldigt ledsen.
Så nu får jag se om jag har tid och råd att ta mig dit.
Jag ska iallafall iväg till Borås Djurpark på sportlovet, för då öppnar de. Och där kommer jag som jag har nämt tidigare få gratis inträdé!

Rapportmallen har jag jobbat lite på de senaste, så gott det går. I torsdags förra veckan satt vi i grupper i klassen och kollade över varandras arbeten, hur långt man har kommit osv. Det tyckte jag var bra, man fick se hur andra jobbar och få lite tips och ideér.

Ska ha handledarmöte på fredag, känner verkligen att det behövs nu!

Måste börja jobba med avgränsningar känner jag då jag har så mycket jag vill göra! Men jag kommer inte hinna. Vet inte om jag kommer hinna göra en hel hemsida, eller en snygg och bra brochyr. Funderar faktiskt på om man kanske skulle ta och göra en fin utställning istället, med korta informativa meningar under.


Mår faktiskt lite dåligt just nu över projektarbetet om jag ska vara ärlig. Har inte fått en enda bild än och det är vecka 5!
Men det är ju inte lätt när djurparkerna inte är öppna osv. Men bilder, det måste jag ha så det är bara att vänta tills dom öppnar. Får jobba mer med faktan om tigrarna som ska informera åskådarna sålänge.

Har jobbat lite mer med rapporten, men känner att jag inte kan skriva så mycket mer förtillfället, eftersom jag inte har kommit igång med mina bilder än. *panik*

Hoppas verkligen att allt kommer ordna sig och kännas bättre efter mötet på fredag!

tiger

RSS 2.0