Handledarmöte

I fredags hade jag mitt andra handledarmöte med Andy och vi var båda trötta och förskylda. Efter några snytningar kom vi igång och jag fick rapportmallen så nu ska den skrivas!

Jag ska så fort som möjligt också skicka mail till djurparkerna för att se om det är intresserade.
De djurparker jag ska fråga är :

  • Borås Djurpark
  • Kolmården
  • Nordensark
  • Naestvedzoo

Eftersom det är ganska långa resvägar ska jag kolla upp hur mycket resorna kommer att kosta, jag och Andy pratade om att få reseersättning från skolan, då det kommer kosta en del att åka till djurparkerna, maten, inträdet osv.

Jag ska skicka ett mail till en av Andys vänner också som är en duktig naturfotograf, hoppas på att få lite bra tips på hur jag ska få fina bilder på tigrarna. Hon har varit på Nordensark och fotat tidigare så man kan säkert få lite tips inför den resan iallafall!

Nu ska jag fortsätta med rapporten!

Ha det fint!
/ Mickan



Sjukt söta tigerungar

Vecka 45

Denna veckan hade jag mitt första handledarmöte med Andy. Det kändes kanon och vi fick fram en massa bra idéer.
Eftersom jag läste foto hela förra året, älskar att fotografera och köpte mig en systemkamera i sommras ska jag satsa mycket på att få fina och beskrivande bilder av tigrarna. Sedan ska jag ha lite text som säger mycket, så att de blir mer kraftfullt än en massa lång brödtext. Det gör att det passar bra till min målgrupp som är ungdomar. Personligen känner jag mig inte så lockad av att läsa en massa text om man inte måste (skolan) utan dras mer till bilder och kort beskrivande text, det är mer intressant.

Jag har även varit på biblioteket Fyren och lånat två faktaböcker om de stora kattdjuren. Det fanns ingen bok som handlade enbart om tigrar, vilket jag tyckte var konstigt, för jag såg att det stod en hel faktabok om lejon på hyllan.
Kanske skulle skriva en faktabok om tigrar?

De böcker jag har lånat är : De stora kattdjuren av Markus Kappeler och Stora Kattdjur av Susan Lumpkin.

Jag har kollat runt på internet och hittat länkar med bra fakta och artiklar från olika tidningar. Har också hittat en djurpark i Danmark som jag planerar att åka till. Där finns det nämligen en hyffsat tam tigerunge och en vit tiger. De har väldigt fina närbilder på dem så de hade varit väldigt kul och spännande att få fotografera! Tigerungen verkar vara van och lugn bland människor då jag hittade ett par bilder där den går i koppel och blir klappad av barn.
Så jag känner verkligen att jag vill åka dit och fota superfina bilder på en liten tigerunge som har hela livet framför sig!
Och att få fota en vit tiger är ju hur bra som helst! Vad jag vet än så har vi ingen i Sverige.

Länk till djurparken i Danmark : http://www.naestvedzoo.dk/

Vit tiger som finns i Danmark             Tigerunge som finns i Danmark

Mican - Den vita tigern i Danmark                                  Tinka - Tigerungen i Danmark


Jag vill åka iväg och fota nu! :D

Ha en trevlig helg!

/ Mickan

VÄLKOMMEN TILL MIN TIGERBLOGG!

Här kommer jag från och med nu blogga allt om mitt projektarbete som du säkert redan listat ut - handlar om tigrar.
Under projektarbetets gång kommer jag noga skriva ner allt som har med projektet att göra, här på denna blogg.
  • Tankar
  • Idéer
  • Funderingar
  • Planering
  • Händelser
  • Utvärdering

Under min projekttid kommer jag åka ut till olika djurparker runt om i Sverige, kanske till och med utomlands, och fotografera tigrar, intervjua tigerskötare och studera tigerns betéende.
Jag ska också samla ihop fakta från böcker, internet, dokumentärer och tigerskötare mm. som jag sedan kommer använda till en hemsida och broschyr som jag ska göra, där jag berättar om tigrarnas livssituation i världen. Jag kommer lägga ner stor vikt på att få fram att vi måste göra något nu för att rädda tigrarna. De är starkt utrotade då det endast finns ca 3500 vilda tigrar kvar i hela världen och enligt nya beräkningar av WWF kan tigrarnas framtid komma att avgöras de närmsta åren.

Jag tycker detta är förfärligt, så därför ska jag göra så gott jag kan för att hjälpa till att rädda tigrarna från utrotning!
Detta kommer jag göra genom att informera så många som möjligt om deras kraftiga utrotning, och på min hemsida kommer det finnas en paypal där besökare kan skänka en slant som sedan skickas till WWF.

Där har du lite fakta på vad som kommer ske under mitt arbete om att rädda tigrarna!

/ Mikaela

RSS 2.0